Het kopen van een nieuwbouwwoning is een leuke bezigheid, echter niet iets dat u dagelijks doet. Daarom vinden wij het belangrijk om helder te zijn over de koopprocedure. We begeleiden u hier graag bij. Globaal begint het met het uitzoeken van een woning, het kiezen van de ruwbouwopties en tot slot het kiezen van de afbouwopties.


Een uitgebreide opsomming van de verschillende stappen:  


Vóór de bouw

Start verkoop

Bij de start verkoop ontvangt u de verkoopdocumentatie, inclusief prijslijst. Binnen de inschrijfperiode kunt u zich inschrijven op één of meerdere woningen. Na de inschrijfperiode hoort u van ons of u een woning toegewezen heeft gekregen. U wordt dan uitgenodigd bij de makelaar voor het eerste (vrijblijvende) gesprek!


Optie

Bij serieuze belangstelling kunt u een optie nemen op een bouwnummer. In het geval er een start verkoop is geweest en u een woning toegewezen heeft gekregen, krijgt u automatisch een optie. Deze geldt voor een bepaalde periode, de woning is dan voor u gereserveerd. Tijdens de optieperiode maakt u de keuze voor de ruwbouwopties.


Koop-/aannemingsovereenkomst

Zodra u de beslissing heeft genomen voor de aankoop van de woning en de ruwbouwopties, tekent u bij de makelaar de koop-/aannemingsovereenkomst. De ruwbouwopties liggen bij ondertekening vast en kunnen niet meer worden gewijzigd. Vanaf dit moment kunt u uw hypotheek gaan aanvragen.


Afbouwopties

Nadat uw overeenkomst ook door ABB is ondertekend, ontvangt u van de kopersbegeleider van ABB een uitnodiging voor een gesprek op ons kantoor in Sliedrecht. De afbouw (“kopersopties”) opties worden dan besproken. Denk hierbij aan de wandcontactdozen, lichtschakelaars, deurklinken en niet-dragende wanden.


Sluitdatum

Ook de afbouwopties kennen een sluitdatum. De kopersbegeleider zal deze sluitdatum met u bespreken.


Levering grond

Circa 2 maanden voor de start van de bouw, wordt de grond juridisch aan u geleverd. Dit gebeurt bij de aangewezen notaris. Vanaf dat moment gaat ook uw hypotheek in. U betaalt dan de grondtermijn.


Tijdens de bouw

Bouwtermijnen

In de koop-/aannemingsovereenkomst is te lezen wat de bouwtermijnen zijn. U betaalt telkens (vaak met behulp van een hypotheek) een deel van de aanneemsom, bijvoorbeeld als de bouw start en als de begane grondvloer gereed is. De laatste bouwtermijn volgt als de woning helemaal gereed is.


Kijkdagen

Tijdens de bouw worden er een aantal kijkdagen georganiseerd. Zo kunt u al tijdens de bouw uw woning van binnen bekijken!


Woonwijzer

Als de woningen bijna opgeleverd kunnen worden, ontvangen alle kopers een digitale woonwijzer. Deze woonwijzer staat vol met informatie over uw woning. Denk daarbij aan garantie en onderhoudsvoorschriften.


Oplevering

Uiterlijk twee weken voor de oplevering, ontvangt u een uitnodiging per post. U krijgt daarbij de mogelijkheid om de woning te inspecteren. Dit inspecteren kan met begeleiding van Vereniging Eigen Huis, maar hoeft niet. U ontvangt bij de definitieve oplevering de sleutel van uw nieuwe woning!


Kijkdag.jpg

Kopers bekijken hun woning die nog in de steigers staat!


Bekijk ook de bijlage die het proces visueel inzichtelijk maakt.